f

Свежа и красива в първия работен ден след отпуска | #YouMakeItDaring


Лятото, макар кратко и дъждовно, лека полека си отива. Сутрините стават по-студени, денят става по-кратък, а лястовиците се приготвят да отлитат на юг... Време е за нови обувки, смяна на гардероба, режима и нагласата. Време е дори за смяна на beauty режима, особено ако трябва да запретнете ръкавите и да се подготвите за сериозна работа в офиса.

Независимо какво работите и с какво се занимавате, външният вид е също толкова важен, колкото и работата, която вършите. Дори и да сте страхотни в това, което правите, ако се появите в офиса или на среща по анцуг, със сигурност няма да вдъхнете доверие в колегите и партньорите си. 

Същото важи и за грима ви. Не ме разбирайте погрешно обаче - въпреки че е важно да изглеждате добре, не е нужно да съсредоточавате цялата си енергия във външния си вид. Сутрин не хабете много време в седене пред огледалото. Подредете деня си така, че да имате време да изпиете първото си кафе на спокойствие и да прегледате любимите сайтове, за да отидете на работа спокойни и с усмивка. За грима отделете не повече от 10 минути. Ако не ми вярвате, че това време е достатъчно - продължете да четете, за да научите как лесно и бързо може да се приготвите и да изглеждате свежи и красиви!
Стъпка 1: Добра основа

Хидратирайте лицето и нанесете добра основа, за да се задържи гримът през целия ден. В момента ползвам основата на Hard Candy (Sheer Envy Primer), която прави кожата ми кадифена и не позволява на фон дьо тена и коректора да се разтекат. След като нанесете основата пристъпете към фон дьо тена и коректора - от скоро ползвам e.l.f. Studio Acne Fighting Foundation и коректорът на Hard Candy. Препоръчвам ви да заложите на BB крем или по-течен фон дьо тен с лека формула. Така ще дадете възможност на лицето да диша, а и ще имате свеж вид.


Стъпка 2: It's all about the eyes! 

След като леко запълните веждите, пристъпете към очната линия.
За офиса предпочитам очите ми да не бъдат прекалено драматични, ето защо залагам само на тънка очна линия, без никакви сенки. Предпочитам гел формулите, тъй като се задържат по-дълго на клепача, а и нанасянето е песен!


Стъпка 3: Време е за руж 

Изборът на цвят зависи изцяло от вас и нюанса на кожата. Аз лично предпочитам по-свежи и коралови цветове. Нанесете продукта с лека ръка и не прекалявайте. Стремете се да придадете здрав, а не комичен вид на кожата си. Вземете ружът със себе си, за да освежите скулите по-късно през деня. Това е най-лесния начин да прикриете умора.


Стъпка 4: Спирала, спирала и още спирала!

Една добра спирала трябва да е с добра пигментация, да дава обем и дължина на миглите едновременно. Новата спирала на Avon, Big & Daring Volume Mascara, прави точно това! Четката е голяма, с лека извивка и изключително удобна за нанасяне. Не се размазва, не се рони и се нанася бързо и лесно. Има страхотна пигментация, и вади достатъчно туш, без да има нужда от "забърсване". Освен това не слепва миглите ми, което е чудесно, тъй като аз обичам да нанасям повече от един слой.Стъпка 5: Червило! 

Изберете нежен цвят, който да допълва останалата част от грима. Ако не искате цветът да е прекалено силен, притиснете устни в салфетка, за да "оберете" ненужното количество. За повече блясък добавете малко безцветен балсам за устни.
Voila! Този грим е перфектен за почти всяка една работна среда - не е прекалено натрапчив, но все пак прави впечатление. Сега остава само да се усмихнете широко и да шашнете всички с красота и акъл! ;)

Какъв е вашият предпочитан грим за работа?
Ще се радвам да прочета коментарите ви!


Stay fabulous!
Vendella


P.S. Всеки коментар, like, share на този пост ще са силно оценени, тъй като са много нужни, за да се придвижа напред в предизвикателството! :) 


Maya Toleva said...

Моят предпочитан грим за работата е същият като твоят, очна линия :) коралов или розов руж и някое приятно червило - лятото в свежи цветове, а зимата в червеникавата гама :) много ти отива червилото :)

Ивелина Иванова said...

Много приятен пост! Харесва ми това, че предлагаш лек и ежедневен грим,лично аз го предпочитам. ииии, а да - страшно си красива!

Milena Vitanova said...

Определено симпатизирам точно на този тип грим - лек,приятен и бърз!Обожавам топлите и прасковени нюанси и понякога се улавям,че прекалявам с тях,но пуста суета!!!

Lita said...

Доскоро използвах бб-крем, но напоследък съм влюбена в минералния фондьотен на Lily Lolo :-)
Иначе моя грим включва същите неща - пастелно, матово червило, руж, черен молив на горния клепач и спирала :-)

Elly Petrova said...

Страхотна мацка си,и много ми харесва блога ти,благодаря за удоволствието.Свеж,лек и приятен грим,браво.

Miss Vendella said...

@Elly Petrova, йеее много се радвам на тазкива коментари! Благодаря за милите думи! ^_^