f

DIY Christmas | Last Minute Decoration and Gift Ideas

Време е за един бърз, "направи-си-сам-в-последния-момент" коледен пост. Ихуу!

Ще ви покажа как бързо и с малко усилия може да направите празничен свещник, които ще внесе допълнителна красота и коледен дух в апартамента. Може дори да бъде част от украсата на масата на Бъдни вечер.

Втората част от поста е посветена на ръчно направени и закачливи подаръци, които са перфектни за натъпкване в чорапчета. Освен това са чудесно допълнение към всеки подарък и със сигурност ще бъдат оценени.

И тъй като Бъдни вечер е утре, а мен все още ме чака елха, коледни сладки, браунита и още един доста специален пост, няма да губя време в писане на интро, а направо ще ви въведа в съществената част на поста. :)


За първата част от поста ще ви трябват няколко неща:
 • буркан (Ikea)
 • свещ
 • цветен пясък (Ikea)
 • тишу (евентуално)
 • канап
 • панделка
Стъпка 1.

Отворете пясъка и внимателно го изсипете в буркана, след което поставете свещта. Уверете се, че е поставена стабилно и не мърда. Тъй като ще ви трябва малко пясък за допълнителна декорация, запазете около 2 пръста. 
Стъпка 2. 

Изберете панделка или плат, който ви допада. Премерете диаметъра на буркана и изрежете нужната дължина.
За да залепите плата върху буркана, ще имате нужда от силиконов пистолет. Тъй като моя често влиза в употреба, видът му не е перфектен, но пък върши работа! 

Заредете с пръчка силикон, оставете да загрее и се подгответе за много скоростна работа, тъй като силиконът се втвърдява за секунди.

Стъпка 3.

Бързо намажете буркана и започнете да лепите панделката като много внимавайте да не се опарите, тъй като силиконът става доста горещ.

Ако сбъркате, изчакайте да изстине, отлепете и пробвайте отново.Не се занимавайте да разтапяте вече втвърдения силикон. Само ще изхабите време и нерви, а резултатът няма да е задоволяващ.

Нека крайчетата на панделката се срещнат там, където пада капака на буркана и да не се виждат. Стъпка 4.

След като панделката е залепена и добре изстинала, може да украсите буркана както ви душа иска! Тъй като съм почитател на канапа, като елемент за украса, използвах около 60 см., които навих върху плата и вързах на панделка. Отделно добавих две стръкчета дрян.
Сега идва ред на ръчно направените подаръци, който са чудесни за натъпкване в чорапчета и допълнение към подарък.

За първата част от поста, ще ви трябват:
 • бурканчета за подправки (Ikea)
 • тишу и цветна хартия (евентуално)
 • канап
 • цветен пясък
 • акрилни бои (евентуално)
 • четка
 • лепило


Стъпка 1.

Решете какво искате да нарисувате върху бурканчето и с какви материали и подгответе повърхността, на която ще работите. Съветвам си да работите върху вестник или хартия, за да не изцапате.


Стъпка 2.

Нарисувайте желаната формичка с лепило. Най-лесно се рисуват елхи - рисувате три триъгълника и ги запълвате. :)Стъпка 3.

Поръсете с цветния пясък и оставете настрани за около 3 минути.Стъпка 4. 

Изтръскайте пясъка и почистете бурканчето с помощта на тампон за уши.
Идва ред на пълнежа! Може да напълните бурканчетата с каквото пожелаете.

Аз се спрях на насипен чай, който ще е допълнение към сладурските плаващи цедки, които купих от Ikea; шоколадови бонбони, също от Ikea (безумно вкусни); и домашно приготвен ексфолиант за тяло с натурални съставки.Реших да направя два видя ексфолиант - с кафе, кафява захар и зехтин; и с мед, кафява захар и зехтин.

Първият е подходящ за борба с целулит, а вторият за цялостно ексфолиране.

За ексфолианта с кафе използвах две утайки от кафе, половин чаена чаша кафява захар и половин чаена чаша зехтин. 
Смесих съставките директно в бурканчетата, за да си спестя миенето на допълнителни съдове.За втория вариант, използвах една чаена чаша кафява захар, половин чаена чаша мед и добавих малко зехтин,  за да докато се получи приятна хомогенна смес. Съветът ми е да внимавате да не стане прекалено течна сместа..


Третото бурканче напълних с шоколадовите бонбони, а четвъртото с насипен чай. Украсих всяко едно бурканче допълнително. Направата на свещника и бурканите не отнема повече от 2 часа и е страхотна терапия срещу предпразничния стрес. Пуснете си и коледния албум на Michael Bublé за фон и идилията ще е пълна. :) Преди да завърша поста, искам да ви пожелая весели и светли празници. Нека празничните дни бъдат изпълнени с любов и щастие. Забравете за всичко което ви ядосва и натъжава и се насладете на времето с любимите си хора на красотата на празника и на вкусната храна. Бъдете здрави и усмихнати!


Какво ще кажете за DIY поста? Почитатели ли сте на направи-си-сам проектите?
Надявам се, че съм успяла да ви вдъхновя да сътворите нещо красиво в последния момент! 


Stay fabulous!Vendella

Elena Doinoff said...

<3 <3 <3 Това определено е Коледа-та на DIY-а :)

Kalina Eneva said...

Страхотни идеи!! Особено много ми харесва първото DIY и много бих се зарадвала да получа нещо такова, а и познавам поне 2-3, които биха се зарадвали да го получат :) Второто също е страхотно и аз също бях измислила нещичко с тези бурканчета, но за жалост любимата ми Ikea още я няма във Варна :/ Весели празници! :))