f

Първи впечатления | Терапия HydraFacial

Преди няколко седмици имах възможността за първи път да тествам процедурата Hydrafacial (Хидрафейшъл). Няма да крия, че в началото бях доста скептично настроена, въпреки че съм запозната с уреда и съм изчела доста коментари и чуждестранни статии по въпроса. Освен това имам и малък проблем с козметичните салони - не ги харесвам... Не съм почитател на механичното и грубо премахване на акне, не ми допада обстановката в повечето салони, а най-вече не обичам въпроси от рода на "правила ли си нещо на устните си?" и любопитни женски погледи, впити в порите, веждите и косата ми. Ето защо първият въпрос, който зададох беше - къде и от кого ще бъде направена процедурата? От отговора зависеше дали въобще ще се съглася да се подложа на процедурата. За мое голямо успокоение и радост, процедурата се проведе в център за естетична дерматология от доктор дерматолог.

Hydrafacial BG


Какво всъщност представлява Hydrafacial?  

Hydrafacial е мултифункционален метод за дълбоко почистване на кожата, който съчетава 5 процедури в едно. 
Почиства, ексфолира, хидратира и ефикасно се бори с бръчките, решавайки редица козметични проблеми като акне, розацея, възпалена кожа, пигментни петна, стареене на кожата и дори помага при дерматит. Процедурата е напълно подходяща за всички видове кожа. 
Едно от нещата, което отличава Hydrafacial от познатите и не дотам приятни методи за почистване, е технологията 
Vortex-Fusion, която безболезнено прониква дълбоко в кожата и разтваря замърсяванията. Това на свой ред помага на кожата да попие лесно и бързо използваните по време на процедурата серуми и кремове. Обещанията са за по-чиста кожа и видими резултати след първата процедура. 

Преди да пристъпя към подробното обяснение за всяка една от процедурите на Hydrafacial, е добре да разясня защо е важно да почистваме кожата си в дълбочина редовно:


Клетките, от които е изграден епидермиса (външния слой на кожата), имат средно между 21 и 30 дни живот. Ако кожата е подложена на стрес или й липсва вода, е възможно процесът на възстановяване на клетките да бъде забавен. Независимо от времето, което отнема на кожата да се възстанови обаче, на повърхността на епидермиса се отлагат мъртвите клетки под формата на люспички. Ако не почистваме кожата си съвестно всеки ден, мъртвите клетки замърсяват кожата, порите се запушват и функцията на епидермиса се нарушава. Започват да се появят възпаления и пъпки, тенът повяхва и посивява. Всичко това се отразява негативно и на по-долния слой – дермата, която е отговорна за произвеждането на нови клетки. Ето защо е добре веднъж седмично да почистваме лицето си със специални ексфолиращи продукти с меко действие и поне 3 пъти годишно да подлагаме кожата си на дълбоко почистване в салон (или в моя случай дерамтологичен център или клиника).

Преди процедурата

Ето кои са и самите процеси, съчетани в една Hydrafacial терапия:

 • Почистване и ексфолиация
Отстраняват се мъртвите кожни клетки, за да се покаже нова и здрава кожа. Използва се специална дюза със спираловидна повърхност. Всяка една дюза се вади от специални пликчета и след употреба се изхвърля. При този процес кожата се изглажда и се таргетират петната и пигментацията. Използва се специален серум, който включва урея, млечнa киселина, глюкозамин и екстракт от водорасли.

Hydrafacial BG

 • Химичен пилинг
Нежно почистване с химичен пилинг, чиято сила (слабо действие, умерено, силно) се избира в зависимост от състоянието на кожата. Пилингът се нанася посредством нова дюза, която равномерно разпределя течността, в която са включени Алфа и Бета глюкани, които почистват самата повърхност на кожата. Предимството на този пилинг е всъщност начинът му на нанасяне - използва се технологията Vortex-Fusion, която завихря течността и въздухът в дюзата при допир до кожата. Така едновременно се нанася продукта, но и се изсмуква, за да не се задържи прекалено дълго на кожата.

 • Вакуумна екстракция
Следва поредната смяна на дюзите и същинското почистване! Това е може би най-неприятната от всички стъпки, но е далеч по-приятна от ръчното стискане и чоплене. Единственото, което се усеща, е лек натиск, но като цяло процесът е безболезнен. Отново се използва същата "торнадо" технология, благодарение на която всички замърсявания, черни токи и комедони се изсмукват от кожата, а порите се почистват дълбоко. Докато се почиства кожата, дюзата нанася противовъзпалителен и антибактериален серум, който спомага за почистване на комедоните. Отново се използва серум, като аз лично предпочетох по-слабия вариант, тъй като кожата ми не е почитател на салициловата киселина и не реагира добре.
 • Регенерация
Нанася се специален пептиден дерма-билдер върху по-проблемни места - като зоната около устата и челото. С помощта на този серум се стимулират клетките, произвеждащи колаген. 

 • Хидратация
Целта на тази стъпка е кожата да бъде обогатена с антиоксиданти и витамини и да бъде успокоена след екстрацията. Отново се сменят дюзите и се нанася серум Antiox-6 и хиалуронова киселина. Комплексът от витамини А и Е, както и екстракт от бял чай, съживяват епидермиса, стимулират растежа на нови клетки и придават еластичност на кожата.

HydraFacial BG

HydraFacialBG

HydraFacial BG

HydraFacial BG
Цялото замърсяване, извлечено от кожата ми след процедурата


Какво да очаквате при първата процедура?
 • Няма да изпитате никаква болка или дискомфорт.
 • Гримът трябва да се премахне и не е желателно да нанасяте други продукти върху кожата в рамките на няколко часа.
 • След бърз оглед на кожата, специалистът ще прецени на кои зони да наблегне повече и какви ампули да използва при всяка една стъпка.
 • Процедурата трае около 15 до 20 минути.
 • Ако изпитате лек дискомфорт при екстракцията, винаги може да кажете, за да се намали силата на уреда.
 • След края на процедурата е възможно да има леко зачервяване, което обаче изчезва бързо.

Резултати

Кожата ми стана по-мека и гладка след първата процедура. Усещането беше феноменално - имах чувството, че кожата ми диша сама. Порите по бузите ми се свиха видимо, а тенът ми се избистри. Малко след като лекото зачервяване изчезна, кожата ми буквално засия. Не смеех да я пипна, за да не я изцапам или нараня, имах чуството, че е от порцелан. Признавам, че дълги години не съм виждала кожата си толкова хубава. Не мога да скрия обаче, че някои пъпки все още бяха видими, както и пигментните петънца. Три дни след процедурата, кожата ми все още изглеждаше свежа, като единствено черните точки по носа се завърнаха на втория ден.


След втората процедура лицето ми започна да произвежда повече себум и се появиха доста пъпки, особено в зоната на брадичката и бузите. Появи се и съвсем леко излющване, отново в зоната на брадичката. От БулМед ме предупредиха, че това е напълно възможна и дори нормална реакция, тъй като все пак става дума за дълбоко почистване, което извлича замърсяванията на горния слой на кожата, за да почисти дермата. Този път течността след процедурата беше значително по-чиста. Лицето ми отново засия. Зачервяването липсваше. Дерматита ми се успокои, благодарение както на добре изпълнената процедура, така и на терапията със синя светлина. 
Пъпките продължиха да се появяват седмица след процедурата.


Веднага след процедурата

Цена на процедурата

Една процедура струва 140 лв., като има пакетни отстъпки. Посетете сайтът на Hydrafacial, за да разберете кой са салоните в страната, които предлагат процедурата.

Важно е да знаете, че това е редовната цена на терапията. Ако попаднете на ваучери за намаления, ви съветвам първо да се свържете с БулМед и да се уверите, че клиниката, която предлага намалението е надеждна!

Цялостно мнение 

Изключително доволна съм от двете процедури Hydrafacial. Мисля, че се пристрастих към начинът, по който кожата ми изглежда и се чувства след всяка процедура.

Hydrafacial се оказа изключително подходяща процедура за хора, страдащи от дерматит, като мен. Определено ви съветвам да изпробвате процедурата и да прецените сами за себе си.

Q&A 

Ако имате въпроси, свързани с процедурата, не се притеснявайте да ги зададете в секцията за коментари по-долу или да ми изпратите съобщение във Facebook. На всички въпроси ще отговори компетентно лице от БулМед, а отговорите ще бъдат публикувани в отделен пост. Ако се притеснявате, няма да включа името ви, а само въпроса. :) Силно вярвам, че подобен Q&A пост ще бъде много полезен за всеки един от вас, затова питайте смело! :)Благодаря на прекрасните дами и екип на БулМед за възможността да тествам процедурата, както и на Пандерма (където са направени снимките) и в частност на д-р Мая Тачева, която беше изключително любезна и ми даде куп полезни съвети и информация, както за процедурата, така и за моята кожа.


Тествали ли сте някога Hydrafacial или подобна терапия за лице?
Ще ми бъде интересно да прочета мненията и въпросите ви! Stay fabulous!Vendella